Låna Pengar 365

Hitta rätt bank oavsett om du ska låna mycket eller lite pengar

Billån - låna till ny eller begagnad bil

Billån

Ett billån är ett lån som är anpassat för dig som ska köpa en bil. Med ett billån används bilen som säkerhet, men den behöver ofta kompletteras med en annan säkerhet. Det kan t.ex. handla om en fastighet eller lägenhet.

Många drömmer om att äga en egen bil – inte minst av praktiska skäl. Låneinstituten brukar erbjuda särskilda lån avsedda för billån. Till låneinstitutet uppger man lånebelopp och information om bilen. Hurvida banken beviljar lånet beror på om låntagaren är kreditvärdig och givetvis om låntagaren bedöms kunna klara av att betala tillbaka lånet. Det är många faktorer som spelar in, men i vissa fall gör låneinstituten en övergripande bedömning. Generellt gäller – som vid nästan alla former av lån att låneinstitutet endast belånar en viss procentuell summa av bilens totala värde. För att täcka upp hela värdet måste låntagaren betala en kontantinsats på den resterande summan eller använda någon investering som säkring gentemot banken. Exempelvis belåna bostaden (förutsatt att det inte är en hyresrätt). Det är i vissa fall möjligt att ansöka om ett blancolån för att täcka kontantinsatsen.

Många bilförsäljare har egna avtal med låneinstitut och kan därför erbjuda låntagaren lån direkt vid bilköpet. Det man bör tänka på är att bilförsäljarnas egna låneinstitut kanske inte erbjuder optimal finansiering. Därför bör man undersöka fler låneinstitut och ta reda på vilket alternativ som är bäst.

Man bör ha i åtanke att en bil kostar mer än bara själva billånet. Att äga en bil medför merkostnader som bilförsäkring, bilskatt och underhåll i form av service och besiktning. Dessa merkostnader varierar givetvis beroende på valet av bil. Och man bör heller inte glömma att många bilar kan vara väldigt kostsamma att köra om de har en hög bränsleförbrukning. Om man inte kalkylerar med en bils merkostnader så finns det en risk att man relativt kort efter bilköpet tvingas sälja bilen. Och en bil sjunker i regel kraftigt i värde så fort köparen lämnar bilhandlaren och åker iväg i den nya bilen. Därför är det extra olyckligt att tvingas sälja bilen kort därefter.

Ränta från 3,7% på billån

Ikano Bank erbjuder fördelaktiga billån mellan 40 000 och 350 000 kr. Du kan också flytta befintliga billån till dem. Du får svar på din ansökan direkt.

Låna 5 000 kr till 350 000 kr

Som kund hos Lendo får du en enkel översikt över marknadens räntor och villkor på endast en enda låneansökan.

LånaPengar365.com - Information om lån | Lånevillkor | Information om cookies