Låna Pengar 365

Hitta rätt bank oavsett om du ska låna mycket eller lite pengar

Bolån och hypotekslån

Bolån

Bolån, eller hypotekslån, är ett lån som är anpassat för dig som ska köpa hus eller lägenhet. Med ett bolån används huset eller lägenheten som säkerhet. Att använda den köpta lägenheten eller huset som säkerhet är det som kännetecknar just ett hypotekslån.

Är du på jakt efter ett fördelaktigt bolån och undrar vad man bör tänka på? Lånapengar365.com hjälper dig. Den som behöver hjälp att finansiera ett bostadsköp kan ansöka om ett bolån. Fördelen med ett bolån är att själva bostaden blir låneinstitutets säkring – det vill säga att de kan försäkra sig om att få tillbaka pengarna när bostaden säljs. Bolånet täcker endast en procentuell del av den totala lånesumman. En viss kontantinsats krävs för att man ska kunna genomföra lånet. De senaste åren har kontantinsatsen varierat mellan 10-20% av det totala bostadspriset.

Om banken bedömer att låntagaren kan beviljas ett visst lånebelopp så kan låneinstitutet utfärda ett så kallat lånelöfte. Det innebär att låntagaren inte behöver ha bestämt sig för en specifik bostad innan en låneansökan genomförs. Med ett lånelöfte får låntagaren vetskap om hur mycket den är garanterad att få låna av låneinstitutet och kan anpassa sitt bostadsköp därefter.

Huruvida låntagaren beviljas ett bolån eller inte beror på en rad faktorer. Generellt så styrs låneinstitutens belåningar till stor del av nationalekonomin, vilket innebär att om marknaden är osäker blir det svårare att få ett lån beviljat. Sedan handlar det om individuella förutsättningar hos låntagaren. Låneinstituten bedömer om låntagaren har en tillräcklig inkomst och undersöker att det inte finns några betalningsanmärkningar. Det finns dock alternativ även för den som har betalningsanmärkningar. Vissa låneinstitut är mer vidsynta än andra och kan bevilja lån ändå – men oftast på bekostnad av en högre ränta. Det är också möjligt att ansöka om ett bolån med en medlåntagare som tar ansvar för att den med betalningsanmärkning betalar tillbaka lånet. Medlåntagaren blir dock betalningsskyldig låneinstitutet om det visar sig att den med betalningsanmärkning missköter sin ekonomi. Vidare måste låntagaren ha råd med kontantinsatsen – alternativ teckna ett topplån i form av ett blancolån. Sammanfattningsvis måste låntagaren bevisa för banken att dennes ekonomi är stabil och att alla åtaganden kommer skötas prickfritt.

Bolåneräntor från 3,10%

Ikano Bank erbjuder mindre lån, bolån, kreditkort och sparkonton. Du får svar på din internetansökan direkt.

Låna 5 000 kr till 350 000 kr

Som kund hos Lendo får du en enkel översikt över marknadens räntor och villkor på endast en enda låneansökan.

LånaPengar365.com - Information om lån | Lånevillkor | Information om cookies