Låna Pengar 365

Hitta rätt bank oavsett om du ska låna mycket eller lite pengar

Lånevillkor

Lånevillkor

När du tecknar ett lån hos en bank är du tvungen att skriva under på deras lånevillkor. Dessa styr bland annat avbetalningstid, räntesatser, avgifter och säkerheter. Det är viktigt att ha koll på de lånevillkor som gäller för lånet du skall teckna.

Avbetalningstiden varierar beroende på typ av lån, men kan också förhandlas individuellt från kund till annan. För snabba krediter utan säkerhet är det vanligt med fasta avbetalningstiden på mellan en och fyra månader. Större lån som bostadslån eller billån har längre avbetalningstider. Många gånger behöver du inte bestämma dig för en viss avbetalningstid, utan det går vanligtvis bra att amortera under vissa perioder man själv väljer. Det finns nämligen inget amorteringskrav på hypotekslån och bankerna är anligtvis intresserade av att ha lånet löpande under längre tid för att på så sätt kunna få in mer ränta.

Räntan bestäms av i förhand uppsatta räntesatser som bygger på den inlåningsränta banken har. När inlåningsräntan är fastställd ska banken ta ut en marginal, ett så kallat räntegap, mellan in- och utlåningsränta. Bankens utlåningsränta är den ränta du betalar för att få låna pengar. Räntan kan bindas i perioder på några månader, eller under flera år. Med bunden ränta skyddar du dig mot stigande räntor, men i gengäld lägger banken räntan på en högre nivå än den som är aktuell för dagen då räntan binds.

Avgifter tas ofta ut i samband med lån. Dessa är bland annat uppläggningsavgifter, aviseringsavgifter och förseningsavgifter. Alla dessa avgifter finns med i de lånevillkor du godkänt när du tecknar lånet.

LånaPengar365.com - Information om lån | Lånevillkor | Information om cookies