Låna Pengar 365

Hitta rätt bank oavsett om du ska låna mycket eller lite pengar

Lånhistorier

På denna avdelning delar vi med oss av olika låntagares historier om hur det gick till när de lånade pengar och vilken bank de fick det beviljat av. Några berättar också om riskerna med att välja fel sorts lån. Vi har valt att enbart publicera personernas förnamn samt staden där de bor. Detta är för att skydda deras identitet och integritet då vissa delar av histrierna kan innehålla känsliga uppgifter, t.ex. att man lånat för att spela om pengar.

Ockerränta på SMS-lån och snabblån

Publicerad: 2013-03-27

Efter Aktuellts granskande serie om de SMS-lån höjs nu röster för att använda den befintliga ockerlagstiftningen för att hindra bankerna att ta ut hög ränta. SMS-lån är dyra om man jämför med hypotekslån, men det beror bland annat på att de saknar krav på säkerhet och att lånetiderna är väldigt korta. Läs mer »

Låna till villa

Publicerad: 2013-03-25

Gustav som nyligen köpte hus utanför Kisa i Östergötland berättar hur de tänkte när de lånade pengar för att finansiera köpet. Att ha koll på ekonomin är viktigt för paret som gick in med mycket av sina sparpengar för att slippa låna till hela köpebeloppet. Läs mer »

Sen återbetalning kan bli dyrt

Publicerad: 2013-03-23

Att återbetala sitt SMS-lån för sent kan bli dyrt. Det är nämligen vanligt med höga förseningsavgifter. Här berättar Johanna om ett SMS-lån som blev lite dyrare än hon räknat med från början. Läs mer »

SMS-lån åter i hetluften

Publicerad: 2013-03-22

Både Sveriges Radio och Sveriges Television rapporterar idag om det ökande antal ärenden rörande SMS-lån som inkommer till Kronofogdemyndigheten. Låneinstitutens bristande kreditprövning samt aggressiva marknadsföring upprör Kronofogden som tycker vi svenskar redan är överbelånade. Läs mer »

Kreditkort - bra eller dåligt?

Publicerad: 2013-03-20

Kreditkort ger dig möjlighet att handla trots att du inte har pengar, eller inte vill använd de pengar du har på kontot. Men är det verkligen bra att handla på kredit? Ekonomirådgivaren Roger Nordlund förklarar sin syn på kreditkort och hur de ska användas. Läs mer »

Topplån täcker upp för hela köpesumman

Publicerad: 2013-03-17

Robert berättar om hur han och hans fru finansierade sitt husköp utanför Stockholm. Topplån kan vara nödvändigt för att finansiera hela husköpet med lån. Han har också en stark vilja att amortera mycket på sina lån. Läs mer »

Låna pengar till krogrundan

Publicerad: 2013-03-06

Pontus berättar här om hur han brukade finansiera helgernas krogrundor med SMS-lån. Inte riktigt en hållbar finansiering i längden med tanke på att det blir dyrt om man inte betalar av lånen man tagit. Läs mer »

Vivus.se räddade campingsemestern

Publicerad: 2013-03-01

Erik berättar om hur ett lån från Vivus.se räddade campingsemestern när deras husvagn gick sönder. Semestern kunde fortsätta efter att de åtgärdat problemet. Ett lån på 3000 kr gjorde susen för semesterbudgeten och pengarna kunder återbetalas efter deras nästkommande lön. Läs mer »

Låna pengar till hus

Publicerad: 2013-02-27

Drömmer du om ett eget hus? Det är du förmodligen inte ensam om. Många strävar efter att ha råd med ett hus, och ett husköp brukar bli som allra mest intressant när barn planeras. Här får du lite information om vad du bör tänka på inför ett bolån. Läs mer »

Bostadsrätten som sjönk i värde

Publicerad: 2013-01-27

Ofta hör man om historier som beskriver hur bostäder är trygga investeringar som på sikt stiger i värde. Håkan i Borås har dock erfarenhet av den raka motsatsen, att han fick ut mindre för sin bostadsrätt vid försäljningen nyligen. Läs mer »

Låna till weekend i London

Publicerad: 2013-01-26

När Sandra blev tillfrågad av sina vänner att följa med på en London-weekend var hon tvungen att låna pengar. Ovanligt stora utgifter under samma månad gjorde att hon testade ett sms-lån. Läs mer »

Pengar till kostym

Publicerad: 2012-09-14

Erik i Härnösand visste sedan länge att han var bjuden till bröllop men förmådde sig ändå inte att köpa kostym och finskor i tid. När läget var akut hade han inte tillräckligt med pengar och vr tvungen att ta ett tillfälligt lån för att ha råd med finkläderna. Läs mer »

LånaPengar365.com - Information om lån | Lånevillkor | Information om cookies