Låna Pengar 365

Hitta rätt bank oavsett om du ska låna mycket eller lite pengar

Låna pengar till hus

Publicerad: 2013-02-27

Låna till villa

Drömmer du om ett eget hus? Det är du förmodligen inte ensam om. Många strävar efter att ha råd med ett hus, och ett husköp brukar bli som allra mest intressant när barn planeras.

Det gäller att börja spara i tid. Det är nämligen så i dagsläget så måste man kunna betala 15 % i handpenning av det tilltänkta husets värde. Så det är inte bara att låna pengar till hus – man måste även ha en hel del pengar sparade. Ska man exempelvis köpa ett hus för 2 000 000 kr så gäller det att man har 200 000 kr sparade till handpenningen. Och hur man lättast sparar ihop till den typen av summa beror helt på vilka förutsättningar man som sparande har.

Ett välbetalt jobb underlättar givetvis – det ökar möjligheterna att lägga undan mer pengar varje månad. Men det förutsätter också att man har en bra balans mellan inkomster och utgifter. För ett effektivt sparande krävs att man drar ner på de rörliga utgifterna. Det kan handla om att ändra matvanor, lämna bilen i garaget allt oftare och dra ner på utelivet.

Se till att hitta en sparform som passar dig. Vill du inte ta några risker så spara pengar på ett sparkonto eller i lågriskfonder. För det som vill ta en högre risk men chans till större avkastning bör investera i aktier.

När du väl har sparat ihop till handpenningen är det inte fult så enkelt som att bara gå till banken och få be om att låna pengar till hus. För att bli beviljad ett lån brukar det förutom handpenningen krävas att låneansökaren har en tillsvidareanställning och sakna betalningsanmärkningar. Och är man två som ansöker om ett lån så ökar givetvis chanserna att bli beviljad. Vidare bör man ha i åtanke att ränta och avgifter tillkommer lånet.

LånaPengar365.com - Information om lån | Lånevillkor | Information om cookies